SAMSUN (AA) - Terme ilçesinde, Samsun'un ev sahipliğinde yapılacak 23. İşitme Engelliler Yaz Spor Oyunları'na (2017 Deaflympics) dolayısıyla bazı binalar olimpiyat renklerine boyanmaya başlandı.

Samsun'da 18-30 Temmuz tarihlerinde yapılacak 2017 Deaflympics öncesinde büyükşehir belediyesi, şehirde estetik çalışması yürütüyor.

Şehre giriş ve çıkışlardaki harabe haldeki yapıları ortadan kaldırmayı amaçlayan Samsun Büyükşehir Belediyesi, kente olimpiyat havası vermek için bazı binaları da olimpiyat halkalarının renkleri olan mavi, sarı, siyah, yeşil ve kırmızıya boyayarak kentte rengarenk bir görüntü ortaya çıkarmaya çalışıyor.

Uygulama kapsamında Terme ilçesinde de çalışma başlatıldı.

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Akçay Mahallesi'nde evleri boyanacak mahalle halkı ile bir araya gelerek bilgi verdi.

Kul, çalışmaların tamamlanması ile Terme'nin daha güzel ve modern bir görünüm kazanacağını söyledi.

Proje maliyetinin yüzde 50'sinin Samsun Büyükşehir Belediyesi, yüzde 25'lik kısmını Terme Belediyesi, kalan diğer yüzde 25'sinin ise bina sahiplerince karşılanacağını belirten Kul, "Çalışmalar Akçay Mahallemizden başlayarak Çarşamba Havaalanı'na kadar devam edecek. Binalar üzerinde uygulanan bu yenileme çalışmaları sayesinde ilçemizin yüzü değişerek görüntü kirliliği de ortadan kalkacak." diye konuştu.

Vatandaşlar da projeden duydukları memnuniyeti ifade ederek, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve Terme Belediye Başkanı Şenol Kul'a teşekkürlerini etti.