SAMSUN (AA) - Terme ilçesinde çevre bilinci oluşturulması amacıyla Terme Belediyesi girişimiyle sahillerde çevre temizliği yapıldı.

Terme'de çevre bilinci oluşturmak amacıyla Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Kültür Müdürlüğü koordinesinde yürütülen çalışmalarla ilçe sahillerinde çevre temizliği yapıldı.

Miliç sahilinde gerçekleştirilen çevre temizliğine Terme Kent Konseyi, Muhtarlar Derneği, Terme Arama Kurtarma Ekibi destek verdi.

Çalışmalarda yaklaşık 20 torba çöp toplandı.

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, yaptığı açıklamada, dünyanın kendilerine emanet bırakıldığının farkında olarak tabiatı korumak, küresel boyutta yaşanan çevre sorunlarının çözümüne katkıda bulunmak, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmanın insani görevleri arasında olduğunu söyledi.

Terme Belediyesi Temizlik işleri Müdürü Ertan Keleş ise, çevre ile ilgili farkındalığın toplumun tüm kesimlerin tarafından paylaşılmasını temenni etti.

Keleş, "Günümüzde sahildeki kirlilik etkileri göz ardı edilemeyecek boyutlara ulaştı. Havamız, suyumuz ve toprağımız temiz olmazsa geleceğe güvenle bakmamız söz konusu değil. Çocuk ve gençlerimize çevre temizliği bilincini aşılamak adına düzenlediğimiz bu tür etkinliklerin amacına ulaşacağından eminiz. Gelecek nesillere temiz bir çevre borcunun olduğunun farkındayız." şeklinde konuştu.