SAMSUN (AA) - Terme Arama Kurtarma Derneği (TAKE) tarafından başlatılan "İnsan Hayatına Gönüllüyüz" Projesi kapsamında ilçede 2 bin 500 öğrenciye ilk yardım eğitimi verilecek.

Proje çerçevesinde TAKE Başkanı Osman Çalışkan ve üyeleri, Ahmet Ersoy İlkokulunda minik öğrencilerle buluştu.

Çalışkan ve Dernek üyeleri minik öğrencilere, karşılaşacakları herhangi bir olumsuz durumda, kendilerine ve çevrelerindeki kişilere nasıl ilk yardım yapacaklarını anlattı.

Özellikle küçük yaştaki öğrencilerin ilk yardım öğrenmesinin önemine vurgu yapan TEKA Başkanı Çalışkan, "Öğrencilerin küçük yaşta ilk yardım öğrenmesi çok önemli. Çünkü ilk yardım konusunda gelenek olarak bilenen bazı yöntemler hayat kurtarmak yerine daha da büyük sorunlara yol açabiliyor." dedi.

Çocukların da yanlış bilinen ilk yardım yöntemlerini ailelerinden öğrendiklerine işaret eden Çalışkan, "Örneğin asidik bir deterjan içen çocuk hemen kusturulmaya çalışılır fakat bu büyük bir hatadır. Çocuklarımıza bu bilgileri doğru bir şekilde anlatmanın derdindeyiz. Bundan kaynaklı Terme ilçesinde 2 bin 500 öğrenciye ulaşmaya karar verdik ve bu konuda çalışmalarımıza başladık. Öğrencilerimize hazırladığımız tişörtlerimizi de dağıtarak hayatlarına ilk yardım bilgisini kazandırmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

Çocuklara verilen eğitime katılan Terme Belediye Başkanı Şenol Kul da öğrencilere seslendi.

"Kendi çevremizdeki insanları ve canlıları da düşünmeliyiz." diyen Kul, şunları dile getirdi:

"Herkes mesleğini yaparken maaşını alıyor. Ama buradaki kardeşlerimiz yaptıklarının karşılığında maaş almıyor ve gönüllü çalışıyorlar. Hayattaki her şeyi para için yapmıyoruz, sevgi için başkalarına yardımcı olmak için yapıyoruz. İnsanların gönüllü çalışması çok önemli. TAKE tarafından gönüllü çalışmalar gerçekleştiriliyor. Gelecekte inşallah gönüllü çalışanların sayıları sizlerin sayesinde artacak. Buradaki okuduğunuz okul da bir hayırsever ağabeyimiz, amcamız tarafından yapıldı. Duyarlı çalışmalarından dolayı TAKE Başkanı Osman Çalışkan’ın nezrinde tüm ekibi kutluyor, başarılar diliyorum."