SAMSUN (AA) - Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Terme ilçesinde 2 bine yakın abonenin doğalgaz kullanmaya başladığını bildirdi.

Başkan Kul, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçe genelinde doğalgaz hattı döşeme çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

İlçenin birçok bölgesinde çalışmaların son aşamaya geldiğini, hat döşenen yerlere gaz verilerek vatandaşların doğalgazı kullanabildiklerini aktaran Kul, "Şehrin iki önemli caddesi olan Atatürk ve Çarşamba caddelerinde yapılan yol çalışmaları öncesi çalışmaları tamamladık. Çalışmalar, Fenk ve Çay mahallelerinde devam edecek." dedi.

Kış mevsiminin kendini hissettirmeye başladığına işaret eden Kul, "Çalışmalarımız sonucu 5 bin konut doğalgaz kullanabilecek aşamaya geldi. İlçede 2 bine yakın abone de doğalgaz konforundan faydalanmaya başladı. Halkımız, doğalgaz konusunda çok istekli. Bu durum da bizi mutlu ediyor." diye konuştu.

Başkan Kul, kentlerin gelecekteki görünümleri ve insanların yaşam kalitelerinin bugün alınan kararlarla şekillendiğine dikkat çekerek, şunları kaydetti:

"Hem dünyada hem de ülkemizde doğalgaza geçen kentlerin yaşam kalitelerinde gözle görünür artış yaşanıyor. Dünyada gelişmişlik göstergelerinden biri kabul edilen doğalgaz kullanımı, günümüzün belki de en büyük global sorunlarından biri olan çevre kirliliğinin önüne geçen, temiz ve çevreye duyarlı bir enerji olarak öne çıkmaktadır. Çevrenin yanı sıra ekonomiye sağladığı katkıları göz önünde bulundurduğumuzda akılcı, gelecek nesilleri düşünen bireyler olarak bizlerin doğalgaz kullanımının yaygınlaştırılmasını sağlamamız gerekiyor. Bu çerçevede çalışmalarımıza devam ediyoruz."