SAMSUN (AA) - Terme Belediyesince kumsal temizliği çalışması sürdürülüyor.

Terme Belediyesi Temizlik İşleri Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde yürütülen çalışmalar kapsamında Yalı Mahallesi'nde kumsal temizliğine devam ediliyor. Müdürlüğe bağlı ekipler, kum temizleme aracıyla yürüttükleri çalışmayla yosun ve otlarla kaplanan çöplerin biriktiği sahilleri temizliyor.

Belediye Başkanı Şenol Kul, yaptığı yazılı açıklamada, ilçede gerçekleştirilen sahil temizlik çalışmalarına araç desteği verdiği için Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı'ya teşekkür etti.

Sürdürebilir turizmin temelinin ancak çevre ve çevrenin korunmasıyla gerçekleşeceğini vurgulayan Kul, "Yaz aylarında oldukça hareketli olan sahillerimizde vatandaşlarımızın tatillerini huzurlu şekilde yapmaları için temizlik çalışmasına önem veriyoruz. Ekiplerimiz sahil ve kıyı bandında çalışmalarını başarılı şekilde sürdürüyor. Temizlik esnasında olumsuz hava koşullarının biriktirdiği çöplerin yanı sıra ne yazık ki duyarsız vatandaşlarca atılan çöpler de dikkat çekiyor. Bu nedenle vatandaşlarımızı bir kez daha sahillerde meydana gelen kirlilik konusunda duyarlı olmaya davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Temizlik İşleri Müdürü Ertan Keleş de sahillerin korunması ve yenilenmesi adına çalışmaların devam edeceğini belirterek, "Sahillerimizin korunması çok önemli. Termeli ve Terme'ye misafir olarak gelen vatandaşlarımız artık daha temiz bir sahille karşılaşacak." açıklamasında bulundu.