SAMSUN (AA) - Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, ilçede inşa edilecek yarı olimpik yüzme havuzunun ihalesinin ay sonunda yapılacağını bildirdi.

Kul, gazetecilere yaptığı açıklamada, Gençlik ve Spor Bakanlığınca yaptırılacak yarı olimpik yüzme havuzun Çay Mahallesi'nde, üniversite, ilkokul ve gençlik merkezinin bulunduğu bölgede 25 bin metrekare alanda kurulacağını söyledi.

Çalışmanın 650 takvim gününde bitirilmesinin planlandığını anlatan Kul, ilçeye böyle bir tesisin kazandırılmasından dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Gençlerin geleceğine eserlerle verdikleri desteğin kesintisiz süreceğini belirten Kul, "Terme'de spora içtenlikle yatırım yapıyoruz. Gençlerimizin geleceğinin sağlıklı olması için altyapıya güç veriyoruz. İlçemizde yarı olimpik kapalı yüzme havuzunun son aşamasına gelindi. Önümüzdeki günlerde Gençlik ve Spor Bakanlığı nezdinde yapılacak ihalenin ardından modern, yarı olimpik yüzme havuzunun temelini atacağız." dedi.

Hızla gelişen bir şehir için bu tür yerlerin, sosyal kültürel ve spor bakımından çok önemli ihtiyaçların başında geldiğini vurgulayan Kul, "Terme'de gençliğe ve spora olan yatırımlar hızla artıyor. Bu yüzden başta Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Gençlik ve Spor Bakanımız ile bakanlıkta çalışan tüm ekibe, ilçemize böyle bir tesisin kazandırılmasında bizlere gösterdikleri katkı ve destek için çok teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.