SAMSUN (AA) - Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, ilçenin merkez mahallelerinde binaların üst katlarına çıkmayan su sorununun çözümüne sayılı günler kaldığını belirtti.

Samsun Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (SASKİ) tarafından ilçenin Dibekli ve Dereyol mahalleleri arasında yapılan 500 tonluk su deposu tamamlanarak hizmete girdi.

Bölgeyi ziyaret eden Kul, Terme'nin içme suyu sorununun çözümü noktasında SASKİ tarafından çok önemli çalışmaların hayata geçirildiğine söyledi.

Mevcut şebeke sistemindeki basınç sorunundan dolayı binalara su çıkmadığını ve hidrofor kullanıldığı dile getiren Kul, "Bu sistem ile hidrofor sisteminin harcadığı elektrikten dolayı vatandaşlarımız daha fazla elektrik parası ödemek zorunda kalıyordu. Hidrofor bulunmayan yerlerde ise vatandaşlarımız su sıkıntısı yaşıyordu. Şükürler olsun ki beklediğimiz günler çok yakın. Yeni kazandırılan su kaynakları ile ilçemizde çok uzun yıllar su sorunu yaşanmayacak." diye konuştu.

Başkan Kul, yapılan çalışmalardan dolayı Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, SASKİ Genel Müdürü Kamil Demircioğlu, İçme Suyu Daire Başkanı Cihan Güller, SASKİ Terme Şube Müdürü Hikmet Yılmaz ve çalışan ekiplere teşekkür etti.