İslam dinine göre kadının saç telinin ve ayak topuğunun bile görünmesi günah ki tam da bu nokta da tesettür gibi devreye giriyor. Tesettür giyimin temel ürünleri ise eşarp, ferace, kap, tesettür elbise.

Tercih edilen ürün kesinlikle bayanın vücut hatlarını belli etmeyecek ve içini göstermeyecek biçimde olmalı ve İslamiyet’in öngördüğü biçimde tasarlanan bir ürün olmalı.

Tesettür Elbise Nasıl Kombinlenmeli?

Her kıyafet seçiminde olduğu gibi burada da kural aslında belli. Kendinizi en güzel gösterecek, hatalı kısımlarınızı gizleyecek, yaşınıza, tarzınıza, duruşunuza uyan kombinleri yapabilmeniz.

Örneğin moda ne olursa olsun baştan aşağı modanın trendlerini uygulama ciddi bir yanılgı. Desenli elbiseler, kendi desenin içinde yer alan bir renkteki tek renk eşarp ve ayakkabı ile kombinlenmeli ve mutlaka renk uyumuna dikkat edilmeli. Olay özünde bu kadar basit ve net.

Tesettür Elbise Alırken Bilinmesi Gereken Konular

İster kapalı, ister açık giyinen bir kadın olun, elbise alırken bazı konulara son derece dikkat edilmesi gerekiyor.

Eğer kişi kısa boylu ise mutlaka uzun yani boydan elbiseler seçilmeli. Ama uzun boylu bir kadınsanız, belden kesimli olan modelleri de tercih. Eğer çiçek desenli olan modelleri tercih edeceksiniz aşırı kilolu olmamalısınız. Zayıf olmayan bayanlar, bunun yerine koyu renktekileri ve düz, boyuna çizgili olan modelleri tercih etmeli.

Şayet siz de İslami kurallara göre giyinen bir kadınsanız o zaman tesettür elbise giyinen kadınlardan birisiniz. Alanında en iddialı olan markalardan birisi Tesettür Abiye Nitekim firmanın internet sitesine yani Tesetturabiye.com adresine girdiğinizde sizin için çok özel hazırlanan, modanın trendlerini takip edebileceğiniz, yıllarca kullanabileceğiniz elbiseleri bulabilecek, tarzınızı ortaya koyarak uzun yıllar kullanacaksınız. Çekme, solma derdi olmadan. Çok özel tasarımların olduğu, özel günlere dair ( Anneler günü, sevgililer günü vb.) indirim ve kampanyaların olduğu, yurt dışındaki sevdiklerinize ürünler gönderebileceğiniz, kapalı giyinmeseniz bile her tarza uyan çok hoş ürünlerin olduğu bir site. Üstelik kapıda ödeme seçeneği mevcut ve taksitle de ürünleri alabilirsiniz.

Kaynak: http://www.tesetturabiye.com/tesettur-elbise