DÜZCE (AA) - Batı Karadeniz'in en önemli limanlarından olan Akçakoca'da balıkçılar denize açılmadığı için tezgahlarda kültür balığı yerini aldı.

Sezonu palamut, hamsi, istavritle iyi geçiren balıkçılar, bu günlerde balık olmadığı için denize açılmıyor.

Bu durum balık fiyatları yükselmesine neden olurken, tezgahları da kültür balıkları süslemeye başladı.

Akçakoca Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sezona çok iyi bir giriş yaptıklarını fakat yaklaşık bir aydır hem olumsuz hava koşulları hem de balık azlığı nedeniyle denize açılmadıklarını söyledi.

Balık fiyatlarının yükselişinin devam edeceğini belirten Karakaş, "Yeterli derecede balık olmaması nedeniyle balıkçılarımız denize açılmıyor. Bu nedenle tezgahları kültür balıkları süslüyor. Balıkçılar açılsa da çok az miktarda balıkla geri dönüyorlar. Bu da onları yevmiye paralarını veya makul olan parayı kazanamıyorlar. Bu nedenle arz ve talep dengesi nedeniyle balık fiyatları yüksek." şeklinde konuştu.

Tezgahlarda 6 çeşit balık varsa bunun 5'inin kültür balığı olduğuna vurgu yapan Karakaş, sözlerini şöyle tamamladı:

"Tezgahlarda şu an alabalık, çupra, somon, levrek ve taş balığı var. Bu balık türleri kültür balığı olduğu için fiyatları fazla değişmez ama hamsi, istavrit, barbun gibi deniz balıklarında fiyat artışları devam edebilir. Bu günden itibaren de tezgahlarda deniz balığı bulmak çok zordur."