TRABZON (AA) - Trabzon'da "Ticari Taşıt Sürücülerinin Davranış Modellerinin Geliştirilmesi Eğitimi Projesi"nin devam ettiği bildirildi.

Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinden (TESOB) yapılan açıklamada, oda önderliğinde başlatılan kursun, Valilik, Büyükşehir Belediyesi ile Ticaret ve Sanayi Odasının ortaklığında düzenlendiği belirtildi.

Açıklamada, eğitimlerin mart ayında başladığı kaydedilerek, "Eğitimlere 4 bin 500 şoför katıldı. Ekim ayında ise beş ayrı grupta 300 ticari taşıt sürücüsü daha kursa katıldı. Eğitimlere katılıp başarılı olan kursiyerlere sertifikalarını verdik. Amacımız 10 bine ulaşmak. Yakında denetimler de başlayacak. Bu nedenle tüm ticari taşıt sürücülerimizi eğitim programına katılmaya çağırıyoruz." denildi.

Projenin esnafın ahilik kültürüne uygun olarak hizmet vermesini sağlamak amacıyla planlandığı da vurgulanarak, şunlar kaydedildi:

"Projenin başlangıcından bugüne kadar geçen 8 aylık sürede yaklaşık 4 bin 500 ticari taşıt sürücümüz eğitim programlarına katıldı ve sertifika almaya hak kazandı. Projeyle şoförlük mesleğine bir standart getirerek mesleğin saygınlığını artırmayı, şoför esnafımızın günlük hayatında yaşadığı problemleri en aza indirmeyi amaçlıyoruz. Proje kapsamında ticari taşıt tanıtım kartı almayan kişiler, ticari taşıt kullanamayacak. Emniyet ve jandarma ekipleriyle denetimlere ağırlık verilecek. Bugüne kadar eğitim programına katılmayan şoför arkadaşlarımızın da eğitimlerini almak için TESOB'a başvurmasını bekliyoruz."