ORDU (AA) - Ordu'da merdivenden düştükten sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden tiyatro sanatçısı Münir Akça, son yolculuğuna uğurlandı.

Altınordu ilçesinin Taşbaşı Mahallesi'nde bulunan evindeki cenazesi yakınları tarafından alınan Akça için ilk tören Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosunda (OBBKT) düzenlendi.

OBBKT Genel Sanat Yönetmeni Ufuk Ersoy, törende yaptığı konuşmada, aynı sahneyi paylaştıkları Münir Akça'yı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi.

Münir Akça'nın oyunculuğu ve kişiliğinin herkes tarafından örnek alındığını belirten Ersoy, "Kendisi birçok televizyon dizisi ve sinema filminde rol almıştı. Görev aldığı tüm projelerde Ordu'yu en iyi şekilde temsil etmiştir. Onu asla unutmayacağız. Onun adını her fırsatta yaşatmaya gayret edeceğiz." dedi.

Ersoy'un konuşmasının ardından bazı tiyatro sanatçıları da söz alarak Akça ile olan anılarını anlattı.

Akça için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulduktan sonra dua edildi.

Buradaki tören sonrası Münir Akça'nın cenazesi, Orta Cami avlusuna götürüldü.

Akça'nın cenazesi, öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Perşembe ilçesindeki aile kabristanlığına defnedildi.

Akça'nın cenazesine, yakınlarının yanı sıra tiyatro sanatçıları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ordu'da, 1951 yılında doğan Akça, 1990 yılında Ordu Belediyesi Karadeniz Tiyatrosunda sanat hayatına başladı. Daha sonra Bakırköy Belediyesi Tiyatrosunda oyunculuk ve yönetmenlik yapan Akça, Arka Sokaklar, Her Şey Yolunda Merkez, Çiçek Taksi, Mavi Kelebekler, Aşk-ı Memnu, Emret Komutanım, İz Peşinde, Sırlar Dünyası başta olmak üzere birçok televizyon dizisi ve sinema filminde rol almıştı.