ORDU (AA) - Altınordu Ziraat Odası Başkanı Selami Akarsu, Toprak Mahsulleri Ofisinin fındık alımına devam ettiğini söyledi.

Akarsu, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, fındık fiyatlarının geçtiğimiz sezon 14 liraya kadar yükseldiğini ve ardından hızla düştüğünü anımsattı.

Üreticinin elinde kalan fındığı 10-11 liradan almaya başlayan TMO'nun alımlara hızla devam ettiğini ifade eden Akarsu, "TMO piyasaya girdiği günden itibaren 4 bin tona yakın fındık alımı gerçekleştirdi. Alınan fındıkların tamamı gerçek üreticinin fındığı. Süreci titiz şekilde takip ederek üreticinin mağdur olmaması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz." dedi.

Gerçek üretici dışında TMO'ya fındık vermeye çalışan manav ve tüccarların da olduğunu bildiklerini söyleyen Akarsu, bunun için de bir dizi tedbir aldıklarını belirtti.

Akarsu, "TMO'ya gerçek üreticinin fındık vermesini sağlıyoruz. Sorun yaşayan üreticilerimiz ziraat odamıza da müracat ederek bilgi alabilir ve üreticimize her türlü her konuda yardımcı oluyoruz." diye konuştu.

Fındık üreticilerinin Çiftçi Kayıt Sistemi'ni (ÇKS) başkalarına kullandırmamaları gerektiği konusunda da uyarılarda bulunan Akarsu, "ÇKS'lerini başkalarına kullandırmasınlar. Bu girişimde bulunanlar tespit edildiği anda fındık veremezler. Bu hassas bir dönem o yüzden gerçek üreticinin de duyarlı olmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.