TOKAT (AA) - MHP Genel Başkan Yardımcısı Atila Kaya, son dönem de MHP üzerinde bir takım spekülasyonların yapıldığını belirterek, "MHP, 47-48 yıllık siyasi geçmişe, belli bir birikime ve tecrübeye sahip siyasi parti ve hareket olarak bütün bu tartışmaları kendi iç bünyesinde yaparak, birliğine, beraberliğine, kardeşliğine ve yürüyüşüne en küçük bir halel getirmeden, bu kutlu davamızı en küçük zaafa düşürmeden daha da güçlenerek, genel başkanımızın önderliğinde bu kutlu yürüyüşünü devam ettirecektir." dedi.

Tokat Ülkü Ocakları Başkanlığı tarafından 3 Mayıs Türkçülük Günü dolayısıyla yürüyüş düzenlendi. Gaziosmanpaşa Stadyumu önünde toplanan grup, ellerinde Türk bayraklarıyla Gaziosmanpaşa Bulvarı'ndan Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü.

Yürüyüşe katılan MHP Genel Başkan Yardımcısı Atila Kaya, burada yaptığı konuşmada, Müslümanların Miraç Kandili'ni ve 3 Mayıs Türkçülük Günü'nü kutladı.

Son zamanlarda MHP üzerinde birtakım spekülasyonların yapıldığını belirten Kaya, MHP'nin "MHP, 47-48 yıllık siyasi geçmişe, belli bir birikime ve tecrübeye sahip siyasi parti ve hareket olarak bütün bu tartışmaları kendi iç bünyesinde yaparak, birliğine, beraberliğine, kardeşliğine ve yürüyüşüne en küçük bir halel getirmeden, bu kutlu davamızı en küçük zaafa düşürmeden daha da güçlenerek, genel başkanımızın önderliğinde bu kutlu yürüyüşünü devam ettirecektir." diye konuştu.

MHP olarak devam eden terör operasyonlarını desteklediklerini, terörle mücadelenin kararlılıkla sürdürülmesi gerektiğini vurgulayan Kaya, "Her kim bu ülke için, bu millet için, bu ülkenin birliği, bütünlüğü için, kardeşliğinin daha da gelişmesi için bir adım atacaksa, politika üretecekse MHP onun yanında olmuş, destekçisi olmuştur. MHP, milletimizin bin yıllık kardeşliğine zarar verecek, ülkemizi etnik tuzaklara düşürecek her türlü ayrıştırmanın ve bölünmenin karşısında olmuş, bunu da yıllardan beridir dile getirmiştir." değerlendirmesinde bulundu.

Parti olarak ilk baştan beri "Çözüm Süreci"ne karşı olduklarını ifade ettiklerini anlatan Kaya, şunları söyledi:

"MHP, hangi konuda ülkeyi yönetenleri ikaz ettiyse, sonunda haklı çıkmıştır. Her gün şehitlerimiz geliyor. Daha dün Meclis'te bölücü terör örgütünün siyasi uzantıları terör örgütünün marşını söyleyerek, Meclis koridorlarında gezebilecek duruma gelmişler. MHP ve Genel Başkanımız başta olmak üzere, bütün arkadaşlarımız 'çözüm süreci, birlik ve beraberlik dediğiniz bu yol, yanlış yoldur. Teröristlerle masaya oturulmaz, ülkemizi bölmeye çalışanlarla askerimizi, polisimizi ve sivil vatandaşımızı şehit eden hainlerle pazarlık yapılmaz, onlarla ancak mücadele edilir' dediğimiz zaman uğramadığımız hakaretler kalmadı, uğramadığımız iftira kalmadı. Ancak bugün MHP'nin söylediği bir bir gerçekleşti."

Kaya, konuşmasının ardından beraberindekilerle, partisinin il başkanlığı binasının açılışını gerçekleştirdi.