GİRESUN (AA) - Görele ilçesinde yaşayan Sebahattin Kara, lokantalardan topladığı bayat ekmeklerle güvercinleri besliyor.

Görele Omirilik Felçlileri Derneği'nde görevli Kara, AA muhabirine, ilçede 4 senedir güvercin beslediğini belirterek, güvercinlerle arkadaş olduğunu söyledi.

Beslediği kuşların kendisine çok alıştığını dile getiren Kara, "Onları her gün ellerimle besliyorum. Görenler şaşırıp, evcil mi bunlar? Sana nasıl alıştılar? diye sorular soruyorlar. Bunları beslemek, bakmak en tabi görevlerimizdendir." dedi.

"Kuşlar bana ekmek, su ver" diyemez diyen Kara, lokantalardan aldığı bayatlamış ekmekleri kuşlara yedirdiğini ifade ederek, "Böylelikle hem ekmeklerden elimden geldiği kadar israfı önlemiş oluyorum, hem de güvercinlerin karnını doyurarak güzel bir iş yapıyorum. Onların sularını da veriyorum" diye konuştu.

Güvercinlerle dost olan Kara, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kuşlar besledikçe bana alıştı, peşimden bile geliyorlar. Neden mi ? Onları beslediğim ve doyurduğum için benden bir sıcaklık hissettikleri için. Bunlar insanlar gibi nankör değiller. İnsanoğlunu 40 yıl sırtında taşı, bir sefer indir senden nankörü olmaz. Ama bunlar böyle değil. Hayvanları besledikçe, sahibini sahipleniyorlar."