ZONGULDAK (AA) - Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi ile Fatih Halk Eğitim Merkezi tarafından ortaklaşa proje kapsamında hastanede tedavi gören ağır ruhsal rahatsızlığı olan bireylerin rehabilitasyon süreçlerinde topluma kazandırmak için ürettikleri ahşap boyama, resim ve el sanatlarından oluşan serginin açıldığı bildirildi.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinden yapılan yazılı açıklamada, yaklaşık 340 ürünün bir alış veriş merkezinde sergilendiği belirtildi.

Açıklamada, Vali Yardımcısı Hüseyin Ergi'nin, şu konuşmasına yer verildi:

"Büyük bir titizlikle hazırlanmış el sanatları sergisi gerçekten çok güzel olmuş. Adeta profesyonelleri aratmayan bir çalışma olmuş, kursun devam etmesi bizleri oldukça memnun etmiştir. Bu serginin hazırlanmasında emeği geçenlere buradan teşekkür etmek istiyorum."

Açıklamada, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Muharrem Erdem'in de Toplum Ruh Sağlığı Merkezlerinin 2011'de hazırlanan Ulusal Ruh Sağlığı Eylem Planı kapsamında hizmete başladığını ve merkezde ağır ruhsal bozukluğu olan hastalara, toplum temelli ruh sağlığı çerçevesinde psikososyal destek hizmetlerinin verilmesinin yanı sıra takip ve tedavilerinin yapılması, gerektiğinde evde sağlık hizmetleri uygulamasına entegre bir şekilde yaşadıkları ortamda hizmet sunulabilmesinin amaçlandığını ifade etti.