Artvin’de CHP konvoyuna düzenlenen saldırıda şehit düşen Fatih Çaybaşı, memleketi Erzincan’da son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin cenaze törenine Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı.
Artvin’in Şavşat ilçesinden Ardanuç ilçesine gitmekte olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bulunduğu konvoya yönelik roketli saldırı hazırlığında olan terör örgütü PKK mensupları ile güvenlik güçleri arasında dün çıkan silahlı çatışmada şehit düşen Jandarma Er Fatih Çaybaşı, Erzincan’da ikindi namazını müteakip Terzibaba Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.
Cenaze namazına Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra Vali Ali Arslantaş, 3’üncü Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Serdar Savaş, Erzincan Milletvekilleri, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, şehidin yakınları ve vatandaşlar katıldı.
Cenaze namazının ardından binlerce Erzincanlı tekbir ve sloganlar eşliğinde şehitliğe kadar yürüyüş yaparak hain terör örgütlerini lanetledi. Şehidin cenazesi Erzincan Şehitliğinde defnedildi.
Şehidin babası Şevket ve annesi Zöhre Çaybaşı, gözyaşlarına hakim olamadı.
(İHA)