GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane’nin Torul ilçesinde köy ve mahalle muhtarlarıyla istişare toplantısı düzenlendi.

Gümüşhane Valisi Okay Memiş başkanlığındaki toplantıya, AK Parti Gümüşhane milletvekilleri Hacı Osman Akgül ve Cihan Pektaş, Jandarma Komutanı Cezayir Danışan, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, Torul Kaymakamı Hakan Kafkas, Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürü Mustafa Bulut, Torul Belediye Başkanı Nidai Köroğlu, kurum müdürleri, köy ve mahalle muhtarları katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Memiş, Torul ve Kürtün'de asfaltı tamamlanmayan köy bırakmayacaklarını belirtti.

Memiş, Torul'un kendileri için önemli bir ilçe olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Kamu yatırımlarını da en fazla alan ilçelerimizden biri. Karaca Mağarası'nın yıllık 60-70 bin civarında ziyaretçi potansiyeli var. Maden Tetkik Arama Enstitüsüne bir yazı gönderdim. Mühendislere o madeni inceleteceğiz. Eğer teknik açıdan mahsuru yoksa 70 bin rakamı bizim için yeterli değil. Olabiliyorsa, mağaraya zarar vermeyecekse bu rakamın 250 bin olması gerekir. İhalesini aldık, yol yapımına başlıyorlar. Burayı Yeşil Yol kapsamında yapacağız. Limni Gölü bizim için muazzam bir güzellik. Zigana'dan Limni Gölü'ne kalan mesafeyi betonladık. Bir kilometresi kaldı. Limni Gölü ile Zigana Kayak Merkezi arasındaki yolun da ihalesini yaptık. Burası İl Özel İdare'den değil vekillerimizin aktardığı kaynaklarla yapıyoruz. Limni en az Uzungöl kadar popüler bir yer olacak."

Milletvekili Akgül ise, muhtarlar ile yapacakları toplantıların devam edeceğini belirterek, "Önemli olan bir işi yaparken iyi bir strateji belirlemek. Bizler de Sayın Valimizle bir strateji belirledik. Bu strateji çerçevesinde de en az 2 yıl içerisinde köylerimizin tamamı asfalt yola kavuşmuş olacak. Bizim performansımızı onlar değerlendirecektir. Bu çerçevede seçimden önce de taahhütlerimiz vardı. Köylerimizin ihtiyaçlarını planlı bir şekilde halledeceğiz. Ben muhtarlarımızdan sürekli bizi aramalarını, sorunlarını bildirmelerini istiyorum." diye konuştu.

Milletvekili Pektaş da, muhtarlar ile sürekli iletişim halinde olduklarını ifade ede etti.

Pektaş, "Seçim zamanı muhtarlarımızın bizden talepleri olmuştu. Biz de bu taleplerin tamamını yerine getireceğimizi söylemiştik. Köylerimizle ilgili çalışmalarımızı öncelik sırasına koyduk. Torul ve Kürtün coğrafi şartlar itibariyle zorlu bölgelerimiz. Ama ne olursa olsun Torul'un en ücra köşesinde yaşayan vatandaş da bizim kardeşimiz. Torul'un da, Kürtün'ün de yollarını yapıyoruz, bunları bitireceğiz." şeklinde konuştu.

Gümüşhane'nin her tarafının şantiye halinde olduğunu dile getiren Pektaş, şunları söyledi:

"Torul Kalesi'ne çok güzel bir proje düşünüyoruz. Cam seyir terası yapmak istiyoruz. Zorlu bir proje fakat bu projeyi gerçekleştirmek istiyoruz. Ayrıca DSİ'nin belli bir noktaya getirdiği bir proje var. Torul'da tarihi köprüyü kurtarmak için Çamlıca'nın oraya bir set çekeceğiz. Arkasını su dolduracağız. Piknik alanı, mesire alanı yapacağız. Setin üzerini de yol yapacağız. Araçlar karşıya geçecek şekilde güzel bir proje. Onu da en kısa zamanda ihale edeceğiz. Torul’da şu anda çok iyi bir ekip var. Kaymakamımız, Belediye Başkanımız işlerini özenle yapıyorlar. Uyumlu bir kadro var."

Torul Kaymakamı Hakan Kafkas, ilçedeki çalışmalara ilişkin bilgi verdi.

Torul ilçesine bağlı köy ve mahalle muhtarları, köylerin sorunlarını anlatarak çözüm istedi.