Torunlarının eğitimi için Başbakan Binali Yıldırım’dan inek talep eden Kahramanmaraşlı kadının isteği, Başbakanlık talimatıyla Onikişubat Belediyesi tarafından yerine getirildi.

Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesine bağlı Selimiye Mahallesinde yaşayan, 7 torun ninesi Hatice Topaktaş, Başbakan Binali Yıldırım’dan torunlarının eğitimi için inek talep etti. Başbakan Yıldırım’ın toplu açılış töreni için geldiği Kahramanmaraş’ta bu talebini not yazarak Başbakan’a ileten Hatice Topaktaş’ın dileği gerçek oldu.

Başbakanlık’tan gelen talimatla Hatice Teyze’nin isteğini yerine getiren Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Topaktaş’ın istediği ineği alarak, bugün kendisine teslim etti. Aldığı hediye ile büyük mutluluk yaşayan Topaktaş, "Cumhurbaşkanımızdan, Başbakanımızdan, Belediye Başkanımızdan Allah razı olsun" dedi.

Topaktaş, torunlarının eğitimine destek olabilmek için bu talepte bulunduğunu hatırlatarak "Başbakanımız mitinge gelmişti. Mitingde onu görmeyi çok istiyordum ve bayrak sallıyordum. İnsanlar notlarını Başbakanımıza iletiyorlardı. Ben de bir kağıda ’torunlarımı okutmak için bir inek istiyorum’ diyerek not yazdım. Dün gelen haberle de çok mutlu oldum. Yine söylüyorum Cumhurbaşkanımızdan, Başbakanımızdan ve Belediye Başkanımızdan Allah razı olsun. Ne kadar teşekkür etsem azdır" şeklinde konuştu.

"BAŞBAKANIMIZIN BİZE İNTİKAL EDEN TALİMATINI YERİNE GETİRDİK"

Başkan Hanefi Mahçiçek ise Başbakanlık tarafından Hatice Topaktaş’ın talebinin karşılanması için arandıklarını belirterek “Biz hemen Hatice Topaktaş kardeşimizi bulduk. Onun talebini yerine getirdik. O talep torunlarını okutmak için bir inek istemişti. Onun sütüyle çocuklarının okumasına katkıda bulunacağını ifade etmişti. Biz süratle bu talebi yerine getirdik. İneği aldık güzelce süsledik. O emaneti Başbakanımızın bize intikal eden talimatını yerine getirdik. İnanıyorum ki mutlu oldu o ailemiz” diye konuştu.

Konuşmasının devamında başbakanlığın ulaşılabilir bir makam olduğunu ve taleplerin yerine hızlıca getirildiğini ifade eden Başkan Mahçiçek, “Bu işin çok daha önemli tarafı daha var. Bu ülkenin yönetiminin insanlarımızın taleplerine olan duyarlılığıdır. Yani sayın Başbakanımızın bir vatandaşımızın ihtiyacını ya da talebini süratle yerine getiriyor. O vatandaşımızda Başbakanımıza kolaylıkla ulaşabiliyor. Hem Başbakanımızın olaya olan ilgisi hem de ulaşılabilir bir makam olması başbakanımızın çok önemli diye düşünüyorum. O hanım kardeşimizin sevincini görecektiniz. Onların sevinciyle bizde mutlu olduk. Onların mutluluğunu beraberce paylaştık” dedi.

(İHA)