KASTAMONU (AA) - Tosya Kaymakamı Deniz Pişkin, sanayi esnafıyla bir araya geldi.

Kaymakam Pişkin, Tosya Madeni Eşya ve Sanatkarlar Odasında Oda Başkanı Ali Osman Kıbışoğlu ve ilçede faaliyet gösteren oto sanayi esnafıyla bir araya gelerek istek ve sorunlarını dinledi.

Toplantıda konuşan Pişkin, Tosya'nın oto sanayi yönünden dışarıda iyi bilindiğini belirterek, "Her şey zamana yenik düşer. Eğer zamana uyum sağlayamazsak geriye gideriz. Sektör, müthiş bir hızla ilerliyor. Sürekli yenilikler var. Esnaf buna uyum sağlamalı. Gördüğüm kadarıyla arkanızdan bilgi ve birikiminizi aktarabileceğiniz genç nesil de gelmiyor. Sadece sizin değil, sizden sonraki nesillerin de bu meslekten ekmek yemesi ve bu mesleğin geliştirilmesi için ne yapabiliriz diye tartışmamız gerekiyor." diye konuştu.

Kıbışoğlu da yeni nesil otomobillerin gelişen teknolojiyle büyük değişim gösterdiğini dile getirerek, bu teknolojiyi Tosya sanayisi olarak yakalayamadıklarını kaydetti.

Kıbışoğlu, oda olarak metal sanayiyi geliştirerek kalkındırmak için yürüttükleri çalışmalara destek istediklerini sözlerine ekledi.