TRABZON (AA) - Trabzon Büyükşehir Belediyesi yangın ve kurtarma eğitimlerine devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, il genelindeki okul, Kur'an Kursu, iş yerleri ve kamu kurumlarına yönelik yangın eğitimlerinin sürdüğü bildirildi.

Açıklamada, İtfaiye dairesi personeli tarafından gerçekleştirilen eğitimlerde yangının meydana gelmemesi için alınacak tedbirler, yangın başladığında ilk müdahalenin yapılması ve bilgi verilmesi, yangın söndürme cihazlarının kullanılması ile dumanlı ortamlarda mahsur kalan vatandaşları kurtarma yöntemlerinin ayrıntılı olarak anlatıldığı belirtildi.

Açıklamada, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun şu ifadelerine yer verildi:

"2017 yılının altıncı ayından itibaren tüm kamu kurumlarına yangın eğitimlerinin verilmesi zorunlu hale getirilecektir. İş Kanuna göre iş yerleri ile kurumlarımıza yangın ve kurtarma eğitimi vermekle mükellef olduğumuz gibi İtfaiye yönetmeliği kapsamında halkımızı bilgilendirmekte asli görevimizdir. Her yıl tekrarladığımız bu çalışmalarımızı yoğunlaştırarak sürdürüyoruz. Bu kapsamda eğitimlere ilgili gösteren hemşehrilerime ve bu çalışmaları gerçekleştiren mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum."