TRABZON (AA) - Trabzon Büyükşehir Belediyesince 103 dönüm alan üzerinde 8 milyon liraya mal olacak botanik bahçesinin yapım çalışmaları aralıksız sürüyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Ortahisar ilçesinin Çamoba Mahallesi sınırları içerisinde 103 dönümlük arazide yapılan Trabzon Botanik'in, kentin tanınırlığını dünyada kat ve kat artıracak yaklaşık 8 milyon lira maliyetli dev bir proje olduğunu ifade etti.

Çalışmaların tamamlanmasıyla ortaya çıkacak eserin Trabzon'un gurur kaynağı olacağını vurgulayan Gümrükçüoğlu, çalışmaların planlanan şekliyle devam ettiğini belirtti.

Gümrükçüoğlu, Trabzon'a, bölgede ilk ve tek olan, tamamlandığında insanların akın edeceği dev bir eser daha kazandırıyor olmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydederek, "Şu an itibarıyla işin yüzde 40'lık bölümü tamamlanmıştır. 2017 yılı içinde çalışmalarımızı tamamlamayı ve bu dev eseri Trabzon'umuzun, insanlarımızın, turizm sektörünün hizmetine sunmayı planlıyoruz." ifadesini kullandı.

Trabzon Botanik'in içerisinde suni gölet, çocuk eğitim alanları, çim amfi, farklı ağaç gruplarına ait bahçeler, seyir alanları, doğal şelaleler, sanatsal etkinlik alanları, tematik bahçeler ve su bahçesi gibi alanlar yer alıyor.