TRABZON (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Köprübaşı ilçesini ziyaret ederek, aşırı yağış sonrası evleri zarar gören vatandaşlarla görüştü.

AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katılmak üzere kente gelen Soylu, Köprübaşı ilçesinde dün akşam aşırı yağışın ardından yaşanan su taşkınlarında evleri zarar gören vatandaşları ziyaret etti.

İlçe merkezinde Köprübaşı Belediye Başkanı Ahmet Tekke tarafından karşılanan Soylu, burada vatandaşlarla çay içip sohbet etti.

Belediye Başkanı Tekke ve vatandaşlardan yaşanan afet hakkında bilgi alan Soylu, daha sonra Başbakan Ahmet Davutoğlu ile telefonla görüşerek, bölgenin durumu hakkında bilgi verdi.

Konuşma sırasında Tekke de Soylu vasıtasıyla Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüştü.

Soylu, daha sonra beraberindekilerle ilçede incelemelerde bulunarak, evleri zarar gören vatandaşların talep ve isteklerini dinledi.

Vatandaşların taleplerini not alan Soylu, şunları kaydetti:

 ''Bölgede doğal afet oldu. Eksiklikleri ve vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını yerinde görüp inceledik. Trabzon Büyükşehir Belediyemizin, ilçe belediyelerimizin ve ilgili kurumlarımızın ekipleri çalışmalara devam ediyor. Doğal afet sonrası ilçede yaşanan sıkıntıları gidermeye devam ediyoruz. Ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor. Ben de yapılan bütün çalışmaları takip edeceğim.''

Soylu, daha sonra ilçede 43 yıl hafızlık yapan ve hasta olan Halit Sancak'ı evinde ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundu.

İncelemeler sırasında Köprübaşı Kaymakamı Hasan Sadebıyık'tan bilgi alan Soylu, ilçedeki eksikliklerin en kısa sürede giderileceğini söyledi.

Soylu, daha sonra kent merkezine geçerek Trabzon Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya geldi.