TRABZON (AA) - Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından, Meydan Parkı ikinci etap kentsel yenileme çalışmalarının kesintisiz sürdüğü belirtildi.

Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada, yüklenici firmanın işi tamamlayamaması nedeniyle çalışmalara bir süreliğine ara verildiği, daha sonra ise yeni ihaleyi kazanan yüklenici firmaya yer teslimi yapılarak, çalışmalara yeniden başlanıldığı bilgisi verildi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da konuyla ilgili yapılan çalışmalara değinerek, "Tarihi İskenderpaşa Camisi, eski belediye binası ve eski Mola Oteli’nin eklentilerini ortadan kaldırdık, restorasyon ve yapım çalışmalarımıza devam ediyoruz. Projemiz tamamlandığında bu tarihi caminin abdest alma yerlerine yürüyen merdivenlerle inilecek. Trabzon’un en tarihi alanlarından biri son derece modern bir görüntüye kavuşacak. Bu çalışmalarımız tamamlanınca da hemen Meydan Parkı üçüncü etap çalışmalarına başlayacağız. Burası Trabzon’un denize bakan bir balkonu olacak." değerlendirmesinde bulundu.