TRABZON (AA) - Trabzon Valisi Yücel Yavuz, "Bu milletin yüreği vatan sevgisiyle attığı sürece tüm dünya üzerimize gelse de bu memleketten bir çakıl taşı bile alamazlar." dedi.

Yavuz, Trabzon Polis Meslek Yüksek Okulu Eğitim Merkezinin (POMEM) 16. dönem mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, polis adaylarının eğitimlerinin ardından devlet nizamında kendilerine verilen görevleri en iyi şekilde yerine getirmek için yolculuğa çıkacaklarını söyledi.

Son günlerde yaşanan olaylar karşısında gösterilen çalışmalar ve başarıların hayati önem taşıdığını vurgulayan Yavuz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yaşanan son darbe teşebbüssü milletimiz, devletimiz, tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızın yapmış olduğu şanlı direniş karşında bertaraf edilmiştir. Bizim bu gücümüz ve görüntümüz dostlarımıza güven, düşmanlarımıza her daim korku verecektir. Bu milletin yüreği vatan sevgisiyle attığı sürece tüm dünya üzerimize gelse de bu memleketten bir çakıl taşı bile alamazlar. Bu düşünceyle sizler, bizler ve tüm kamuda görevli herkes üzerine düşen görevi laiki ile yapma gayreti içerisinde olmalıdır."

Yavuz, mezunların çok iyi eğitimler aldığını da işaret ederek, "Ülkeye, halka ve hakka hizmet anlayışı bizlerin en temel anlayışı olmalıdır. Bu anlayışla sizlerde görevinize başlayacaksınız. Sizlere verilen emir ve görevleri en iyi şekilde yerine getireceksiniz. Başta aileleriniz olmak üzere bu ülkenin her bir ferdi olarak, şehitlerimize laik olma düşüncesiyle hareket edeceksiniz. Durmadan, bıkmadan ve usanmadan size duyulan güveni boşa çıkarmamak için çalışacaksınız." diye konuştu.

Konuşmaların ardından diplomalarını alan 371 polis adayından derece girenlere ödülleri takdim edildi. Dönem birincisi de yaş kütüğüne dönem plaketini çaktı.

Törene Garnizon Komutanı Albay Okçin Akşit, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Seyfullah Kınalı, Cumhuriyet Başsavcısı Mithat Kutanoğlu, Adalet Komisyonu Başkanı İbrahim Kocu, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Gürmen İlhanoğlu, Emniyet Müdürü Murat Köksal, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Metin Sevil, sivil toplum kuruluş ve siyasi parti temsilcileri de katıldı.