TRABZON (AA) - Trabzon Ticaret Borsası (TTB) Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu, "İnsanlar iş beğenmiyor. İŞKUR'a yapılan müracaatlara bakın hepsi, devlet dairelerinde ve belediyede çalışmak istiyor." dedi.

TTB'de düzenlenen şubat ayı meclis toplantısında konuşan Köleoğlu, istihdam seferberliğine destek vereceklerini ifade ederek, "İnsanlar iş beğenmiyor. İŞKUR'a yapılan müracaatlara bakın hepsi, devlet dairelerinde, belediyede çalışmak istiyor. Özel sektörde kimse çalışmak istemiyor. Neden? Özel sektör ile diğer kurumlar arasında özellikle iş disiplini açısından çok büyük farklar var." diye konuştu.

Toplantıda istihdam seferberliğiyle ilgili getirilen düzenlemeler hakkında bilgi veren İŞKUR Trabzon İl Müdürü Adnan Zengin ise, şubat ayından itibaren alınacak her çalışanın SGK, prim, işveren payı ve çalışan payı ile vergilerinden oluşan 773 liralık bölümünün devlet tarafından karşılanacağını söyledi.

Bununla ilgili bazı ön şartların bulunduğuna işaret eden Zengin, şöyle konuştu:

"31 Aralık 2016 tarihindeki çalışan sayımızın üzerine ilave bir sayı olması, son üç ay işsiz ve sigorta girişi olmaması yanında İŞKUR’un kaydında işsiz olarak kayıtlı olması gerekmektedir. Bu şartları taşıyan 1 Şubat’tan itibaren alınan her kişi bu teşvikten istifade edecek ve devlet bu teşvik kapsamında 773 liralık ödemesini yapacaktır. İşverenlerimiz de bu teşvikten yararlanarak sayıyı istedikleri kadar yukarıya çıkarabilecektir."

Toplantının sonunda ise işverenlerin istihdama yapabilecekleri katkılar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.