TRABZON (AA) - Türkiye'nin Batum Başkonsolosluğu ile Trabzon Valiliği arasında 2016-2017 eğitim-öğretim yılında eğitim, spor, kültür ve sağlık alanlarını kapsayan "Sınırları Aşıyoruz" projesinin protokolü imzalandı.

Vali Yücel Yavuz, Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen imza töreninde yaptığı konuşmada, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile spor, Milli Eğitim Müdürlüğü ile eğitim, Aile Hekimliği Derneği Trabzon Şubesi ile de sağlık alanında protokol imzaladıklarını söyledi.

Bu protokolle Türkiye'nin Tiflis Büyükelçiliği ile Batum Başkonsolosluğu himayesinde faaliyet gösteren resmi okulda eğitim gören öğrencilere, Trabzon'da sağlık, spor, eğitim ve kültürel alanlarda yapılan etkinliklerden yararlanma imkanı sağlayacaklarını belirten Vali Yavuz, projede emeği geçenlere teşekkür etti.

Vali Yavuz, Milli Eğitim Bakanlığınca görevlendirilen öğretmenlerce, Türkiye'deki müfredat doğrultusunda eğitim veren Batum Türk Okulu'ndaki öğrenciler ve ailelerine periyodik aralıklarla eğitim, sağlık ve sportif alanlarda destek verileceğini ifade ederek, "Trabzon genelinde sportif ve sosyal tesislerimiz yeterli seviyededir. Bu tesislerimizi Batum'daki öğrencilerimizin kullanmasına imkan sağlıyoruz. Proje ile ayrıca Trabzon Spor Lisesi ile Batum Türk Okulu arasında belli aralıklarla da güzel bir dayanışma oluşturması amaçlanıyor." dedi.

Türkiye'nin Batum Başkonsolosu Yasin Temizkan da Batum Türk Okulu ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında eğitim, spor alanında ikili ilişkilerin geliştirilmesine yönelik protokol yaptıklarını dile getirerek, "Spor alanında eğitim çalışmaları, eğitim alanında öğretmenlerimizin yönlendirilmesi, bilgi paylaşımı ile genel çerçeveyi çizecek bir protokol olacak. İçini, atacağımız somut adımlarla doldurmayı planlıyoruz." ifadesini kullandı.

İmza törenine, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, Halk Sağlığı Müdürü Köksal Hamzaoğlu, Batum Türk Okulu Müdürü Necmettin İnce, Aile Hekimliği Derneği Trabzon Şubesi Başkanı Hakan Uzun da katıldı.