TRABZON (AA) - Trabzon'da 2014 yılı İl Koordinasyon Kurulu toplantısı, Vali Abdil Celil Öz başkanlığında yapıldı.

Trabzon Valiliğindeki toplantıda konuşan Öz, açık, şeffaf ve hesap verebilirlik esasına göre hizmetleri yürütmenin gayreti içerisinde olduklarını belirtti.

"Kurumlar arası işbirliği ve koordinasyonu gerektiren hususların ele alındığı bu toplantıda amacımız kamu yatırımlarının, kamu kaynaklarının etkin ve verimli kullanılmasıdır" diyen Öz, yatırımlar hakkında da bilgi verdi.

Öz, 24 yatırımcı kuruluşla, 13 ana sektörde 7.9 milyar lira proje bedelli yatırımın sürdürülmekte olduğunu, bu projelerin toplam sayısının 537 olduğunu, 2014 yılı Eylül ayı sonu itibariyle 975 milyon lira ödenek tahsis edildiğini, bunlardan 561 milyon liranın harcandığını kaydetti.

Bölgedeki yağışlara da değinen Öz, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bu toplantımızda bu alanda bugüne kadar yapılan çalışmaları ele alıp değerlendireceğiz. Yapılan yanlışlar ve hatalardan vazgeçip özellikle dere yataklarındaki işgal ve kötü kullanımları değerlendireceğiz. Bundan sonra neler yapmamız gerektiğini birlikte ortaya koymaya çalışacağız. Yaşanan her afetten ders çıkaracağız. Ancak öncesinde de tedbirlerimizi alıp bu afetleri en hafif şekilde atlatmak için gerekli çalışmaları başlatacağız" dedi.  

Toplantıya, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları ve İl Koordinasyon Kurulu üyeleri katıldı.