TRABZON (AA) - Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) ile Avrupa Birliği (AB) Bilgi Merkezi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenecek "AB-Türkiye Karadeniz Kadın Belgesel Film Festivali" hafta sonu başlayacak.

TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, festivalin 31 Ocak Cuma günü Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde başlayacağını belirterek, Türkiye'de kadınların toplumsal statüsünün yükseltilmesi konusunda Avrupa Birliği’nin yürüttüğü çalışmaları desteklediklerini söyledi.

Festivalin Trabzonlular tarafından ilgiyle takip edildiğini anlatan Hacısalihoğlu, "Festival kapsamında her yıl çekilen özel bir belgesel filmle Karadeniz kadının girişimci yanını vurgulamaya gayret ediyoruz" dedi.

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, TTSO ve AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Yakup Karbuz da etkinlik çerçevesinde oluşturulan Belgesel Sinema Atölyesi'nin bu yıl yönetmen Erdal Eksert’in eğitmenliğinde Giresun’un Görele ilçesine bağlı Çanakçı (Kuş) Köyü’nde köylü kadınlarla "Göğe Islık Çalan Kadınlar" isimli belgesel film çekildiğini dile getirdi.

Film gösterimiyle başlayacak festivalde  3 gün boyunca AB ve Türkiye yapımı belgesel filmler Trabzonlu sanatseverlerle buluşturulacak.