TRABZON (AA) - Trabzon'da "Genç Fikirler Güçlü Kadınlar" projesi kapsamında beşincisi düzenlenen toplantıda, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, genç fikirlerin projeye dönüştürülmesi, uygulanması ve bu uygulama sonucunda somut sonuçlar elde edilmesinin çok önemli olduğunu belirtti. 

Trabzon Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Genç Fikirler Güçlü Kadınlar Projesi ile 18 - 30 yaş arası gençlerin, teknolojiyi kullanarak yaşadıkları toplumda kadınların karşılaştığı ayrımcılığa dayalı toplumsal sorunlara yönelik yenilikçi çözüm önerileri ve sosyal girişimcilik projeleri geliştirmesi hedeflenen proje kapsamında, Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde düzenlenen projenin kapanış töreninde   Öz, projeli çalışma, proje üretme fikrinin gençler arasında yaygınlaştırılmasının önemli bir adım olduğunu belirterek, "Kadınlara yönelik çalışmalara ağırlık verilmesi de büyük önem arz ediyor. Kadınların toplum hayatında, ekonomik hayatta, sivil toplumda, siyasette daha fazla yer almasına yönelik çalışmaları çok anlamlı buluyorum" diye ifade etti. 

Kurumsal yapılanma ve zihniyet dönüşümü anlamında önemli mesafeler alındığınında belirtildiği açıklamada Vali Öz şu ifadeleri kulandı:

 "Bu alanda bilinç oluşturulması için bu tür çalışmaların gençler arasında yaygınlaştırılması da önemlidir. Kamu, sivil toplum ve özel sektör işbirliği ile yönetilen bu proje ile bu adım atılmış oldu. Başarılı proje kendi kaynağını bulur ve hiçbir zaman ortada kalmaz. Onun için bu kamplarda üretilen bütün projelerin değerli olduğunu düşünüyorum ve yarınlarımız için önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum." 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Çiğdem Erdoğan Atabek ise, Bakanlık olarak kadın konusuna verdikleri önemi ve gençleri tüm çalışmalarına entegre etmeye çalıştıklarını kaydetti.