TRABZON (AA) - Mahalli Çevre Kurulu Toplantısı, Vali Abdil Celil Öz başkanlığında gerçekleştirildi.

Valilik'te düzenlenen toplantıda konuşan Vali Öz, kentin tamamının mutlaka doğalgaza kavuşturulması gerektiğini ifade ederek, "İlimizde doğalgaz çalışmaları aralıksız sürüyor. Gerek belediyemiz gerekse ilgili diğer kurumlarımız altyapı çalışmalarını hızlı şekilde yürütüyor" dedi.

Doğalgazın daha çevreci ve konforlu olduğunu belirten Öz, şöyle devam etti:

"Apartmanlarda ve iş yerlerinde kömür kullanımından dolayı meydana gelen kirliliğin önüne geçmek için ilimizin her bölgesine doğalgazı yaymayı planlıyoruz. Turizmi gelişmiş, her alanda kalkınmış, yaşanabilir, güvenli ve sağlıklı bu şehre artı değer katacaktır. Dolayısıyla devletin bir görevi de insanların ve çevrenin sağlığını korumaktır. Bu yönde önemli düzenlemeler ve mevzuat çalışmaları yapıldı. Biz de mahalli çevre kurulu olarak üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz."

Öz, bundan sonraki süreçte Çevre Kanunu gereğince doğalgaz ulaşmış bütün mahallelerde sakinlerinden ve işyeri sahiplerinden kömürden vazgeçip doğalgaz kullanmalarını isteyeceklerini vurguladı.

Kurul üyelerinin de katıldığı toplantıda ayrıca doğalgaz kullanmayan kamu kurum ve kuruluşlarının doğalgaz kullanmalarının sağlanması için gerekli çalışmaların yapılması, kömür, fueloil gibi yakıt kullanıcılarının ise denetime tabi tutulması kararı alındı.