Geçtiğimiz günlerde ilimizin özellikle batı bölgesindeki Tonya, Şalpazarı, Vakfıkebir, Akçaabat ve Beşikdüzü ilçelerimizde yoğun yağış nedeniyle meydana gelen selin ve heyelanların tahrip ettiği yol, köprü ve diğer alt yapı tesislerinde onarım çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, “Yaşanan sel tahribatı sonrası,  Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Kaymakamlıklar, Karayolları, Devlet Su İşleri, Afet Acil Durum Müdürlüğü, ilçe belediyelerimiz ile diğer kurumlarımızın koordineli bir şekilde fedakârca yaptığı çalışmalar sonucu eksiklikler hızlı bir şekilde gideriliyor. Zaman ve mesai mefhumu gözetmeden çalışanlara teşekkür ediyorum. Ulaşıma kapanan Vakfıkebir- Tonya, Beşikdüzü- Şalpazarı ile Beşikdüzü- İskenderli – Tonya karayolları çok kısa bir sürede servis yollarından ulaşıma açılmıştır. Bu esnada ulaşımda kısa süreli bir aksama meydana gelmiştir. Bahse konu yollardan Beşikdüzü- İskenderli- Tonya yolu onarılarak ulaşıma açılmış olup,  Vakfıkebir- Tonya ile Beşikdüzü - Şalpazarı karayollarında tahrip olan bölümlerin yapılması için karayolları şantiye mütahitlerine yer teslimi yapılmış ve çalışmalar başlamıştır” dedi.
Vali Öz, “ Ayrıca selde yıkılan Akçaabat tarihi Osman Baba Köprüsünün restorasyon projesi Karayolları Bölge Müdürlüğünce  hazırlanmış, yatırım programına alınması ve yapım ihalesi için Karayolları Genel Müdürlüğü nezdinde girişimde bulunulduğunu söyledi.