TRABZON (AA) - Trabzon'da Sri Lanka Fahri Konsolosluğu Yomra ilçesi Şana mevkisinde düzenlenen törenle açıldı.

Açılış töreninde konuşan Milli Güvenlik Genel Kurulu (MGK) Genel Sekreteri Seyfullah Hacımüftüoğlu, konsolosluk ile çay üreticisi iki ülke arasında güzel bir köprü kurulacağına inandığını dile getirerek "Burada açılan fahri konsolosluk çayın üreticisi olan iki ülke arasındaki ilişkilere katkıda bulunacaktır" dedi.

Sri Lanka Ankara Büyükelçisi Bharathi Davina Wijerante ise iki ülke ilişkileri açısından tarihi bir gün yaşandığını kaydederek, fahri konsolosluğun önemini dile getirdi. 

Wijerante , konsolosluğun sadece Trabzon’u değil tüm Karadeniz Bölgesi'ni temsil edeceğini sözlerine ekledi. 

Kendilerine verilen bu görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışacaklarını ifade eden Sri Lanka Fahri Konsolosu Atilla Ataman da iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesi için çalışacağını ifade etti.

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz de, Trabzon'un medeniyetlere beşiklik yapmış bir şehir olduğunu ifade ederek, "Trabzon, tarihi ipek yolunda ticaret kültürü olan bir şehirdir. Bölgenin beyni ve hafızasıdır. Son yıllarda geçmişteki güçlü hafızasını yeniden toparlama yönünde güzel bir gayret var ve her geçen bu yönde gün güzel adımlar atılıyor. Bugün o güzel adımlardan birisini daha atıyoruz" şeklinde konuştu.

Açılışa, CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu, Rusya Federasyonu Trabzon Başkansolosu Dimitri Talanov, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu ve çok sayıda davetli katıldı.