TRABZON (AA) - Trabzon Büyükşehir Belediyesinin sürdürdüğü katlı otopark projesi için kamulaştırma çalışmalarının tamamladığı bildirildi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, şehir merkezinin otopark sorununu ortadan kaldırmak için çalışmaların sürdüğünü, otoparkın Ortahisar ilçesi Yavuz Selim Bulvarı üzerindeki alanda yapılacağını belirtti.

Proje çalışmalarının bu yıl içerisinde tamamlanacağını ifade eden Gümrükçüoğlu, "Hacıkasım Camisinin karşı tarafından başlayan bu büyük projede 10 adet otopark katı oluşturacağız. Katlı otoparkta iş yerleri de bulunacak. Ayrıca iş merkezinin Yavuz Selim Bulvarı’na komşu olan kısmında Yavuz Selim Bulvarının altına girerek, oranın ve karşı tarafında Meydan Parkına doğru otopark olarak kullanılmasını planladık." ifadelerini kullandı.

Kamulaştırma çalışmalarının tamamlandığına işaret eden Gümrükçüoğlu, şu bilgileri aktardı:

"Kamulaştırma çalışmalarına 25 milyon lira ödedik. Trabzon şehir merkezinin otopark sorununu çözmek için büyük önem verdiğimiz bu proje kapsamında 750 araçlık bir otopark oluşturuyoruz. Yavuz Selim Bulvarı’nın altında Meydan Parkı'na doğru olan kısma, alternatif olarak bir takım minibüs duraklarının indirilmesinin de çalışacağını kamuoyunun bilgisine arz ediyorum."