TRABZON (AA) - Trabzon'da, hayvanlar için 8 ton bayat ekmek toplandı.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, yaptığı yazılı açıklamada, yaklaşık 9 ay önce başlattıkları "Bayat Ekmek Toplama" kampanyası kapsamında, sokak ve caddelere bayat ekmeklerin toplanması amacıyla 250 kutu yerleştirildiğini belirtti.

Kutulara bırakılan ekmeklerin, Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerince toplandığını ve ardından Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin hayvan barınağına gönderildiğini ifade eden Genç, bayat ekmeklerin burada bulunan hayvanların beslenmesinde kullanıldığını söyledi.

Genç, uygulama sayesinde ekmeklerin çöpe atılması yerine hayvanların beslenmesi gibi faydalı bir işte değerlendirildiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Vatandaşlarımızdan bayat ekmeklerini çöpe değil, bayat ekmek kutularına atmalarını rica ediyoruz. Amacımız ekmek israfının önüne geçmek, aynı zamanda da İslam dininin tasvip etmediği şekilde ekmeklerin çöpe atılmasını engellemektir. Ekiplerimiz, bayat ekmek kutularından 9 ayda 8 ton ekmek topladı. Uygulamanın, israfın önlenmesi konusunda sosyal sorumluluk oluşturduğuna inanıyorum. Böylelikle inancımızda, örf ve adetlerimizde kutsal olan ekmeğimizi de israf etmekten kurtarıyoruz."

Başkan Genç, hayvan besleyen vatandaşlara da talepleri doğrultusunda bayat ekmek ulaştırmaya çalıştıklarını da sözlerine ekledi.