TRABZON (AA) - Trabzon'da, "Üniversite ve Kadın Sivil Toplum Kuruluşları İş Birliği" çalıştayı yapıldı.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Kadın Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından Trabzon Barosu'nun konferans salonunda organize edilen çalıştaya, KTÜ Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Gamze Çan, KTÜ Kadın Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Nezahat Altuntaş ile sivil toplum örgütü temsilcisi kadınlar katıldı.

Prof. Dr. Altuntaş, açılışta yaptığı konuşmada, kadın STK'lar arasında işbirliğini sağlamak ve geleceğe yönelik ortak planlar geliştirmek için bir araya geldiklerini söyledi.

KTÜ Kadın Araştırma Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin 2012 yılında kurulduğunu hatırlatan Altuntaş, "Genel olarak kadına yönelik özelde ise Trabzon kadınlarına yönelik çalışmalarımıza devam ediyoruz. Yönetim kurulumuz tamamiyle gönüllülük esasına dayalıdır." ifadelerini kullandı.

"Kadın günümüzde malesef hala bütün dünyada olduğu gibi Türkiye'de de ikinci konumda olmaya, dezavantajlı olmaya devam ediyor." diyen Altuntaş,"Hala yapılacak çok şey var. Şu anda dünya uluslararası düzeyde kamu ve özel anlamda örgütlenmelidir. Trabzon bu anlamda bu alandaki yerini almış durumda. İlimiz, bereketli bir şehir şuanda 20'den fazla kadın sivil toplum kuruluşu var." diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından program, Prof.Dr. Gamze Çan'ın moderatörlüğünde yapılan sunumla devam etti.