TRABZON (AA) - Ortahisar Belediyesi tarafından Beşirli sahilde oluşturulan ekopark düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, açılışta yaptığı konuşmada, 12 bin 300 metrekarelik alanda, oluşturdukları ekopark ile Ortahisarlıların daha yaşanabilir bir şehirde yaşam sürmelerini sağlamayı amaçlardıklarını söyledi.

Yoğun yapılaşmadan dolayı merkezi alanlarda yeşilin azaldığını dile getiren Genç, şunları kaydetti:

"O nedenle bütün hemşehrilerimizin daha mutlu ve huzurlu yaşayabilmesi adına, yeşil alanları artırmak için yola koyulduk. Bir taraftan bilimsel manada hizmet edecek olan biyolojik gölet, arı oteli, yağmur bahçesi, ahşap yürüyüş yolunu planladık. Hem çocuklarımız burayı gezerek, yaşayarak öğrensin hem de dinlensin istedik. Hamdolsun projemizi tamamladık. Şehrimize hayırlı olsun."

Genç, projenin, 2016 yılında Antalya EXPO Fuarı'nda ekolojik özellikleri de dikkate alındığı için 521 proje arasında 15'inci seçildiğini de hatırlattı.

Konuşmanın ardından ekoparkın açılışı, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Ayşe Sula Köseoğlu ve Adnan Günnar, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Seyfullah Kınalı, Ortahisar Kaymakamı Numan Hatipoğlu, DOKA Genel Sekreteri Onur Adıyaman, AK Parti İl Başkanı Haydar Revi, AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş tarafından yapıldı.