TRABZON (AA) - İŞKUR ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi ortaklığıyla, "Engelli Kariyer Zirvesi" düzenlenecek.

İş arayan engellilerle, engelli personel çalıştırmak isteyen firmaların bir araya geleceği zirve 8 Aralık Perşembe günü Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

İŞKUR İl Müdürü Adnan Zengin, gazetecilere yaptığı açıklamada, engelli ve eski hükümlülerin kendi işini kurmasını, engellilerin mesleki eğitim alarak istihdam edilmesi ve rehabilitasyonunu hedefleyen hibe projelerinin yanı sıra engellilerin istihdamı amaçlı çeşitli faaliyetler yürütüldüğünü bu faaliyetlerden biri olan ve bu yıl ikincisi düzenlenecek "Engelli Kariyer Zirvesi"nin iş arayan engelli bireylerle İş Kanununun 30'uncu maddesi kapsamında engelli birey çalıştırma zorunluluğu bulunan iş yerlerini buluşturmayı amaçladığını söyledi.

Zirvede yaklaşık 16 firmanın stant açacağını belirten Zengin, "Burada iş arayan engelli bireyler öz geçmişlerini bizlere bırakabilecekler. Öğrenim gören ve ilerde iş hayatına atılacak olan bireylerle de yüz yüze görüşme imkanı sağlanmış olacak. Böylelikle iş arayan engelliler için önemli bir tecrübe ortamı oluşturulmuş olacak." diye konuştu.

Zengin, Trabzon Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün de etkinlikte stant açarak alanında uzman kişilerle engelli bireylere yardımcı olacaklarını ve böylelikle engelli iş arayan bireylerin kamuda nasıl istihdam edilebilecekleri hakkında katılımcılara bilgiler sunulacağını kaydetti.

Bugüne kadar İŞKUR Trabzon İl Müdürlüğünde engellilere yönelik yapılan ve tamamlanan projeleri anlatan Zengin, engellilere yönelik çalışma yapan bütün sivil toplum kuruluşları, iş yerleri, üniversiteler, belediyeler ve kamu kurumları ile kendi işini kurmak isteyen engellilerin projelerini 9 Aralık 2016 tarihine kadar hazırlayıp İŞKUR Müdürlüğüne teslim edebileceğinin altını çizdi.