TRABZON (AA) - Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Araklı ve Sürmene ilçelerinde meydana gelen heyelanda can kaybının olmadığını, maddi kaybın da kısa sürede telafi edileceğini belirtti.

Gümrükçüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Trabzon'un Araklı ve Sürmene ilçelerinde aşırı sağanağa bağlı olarak heyelanların meydana geldiğini kaydetti.

Trabzon Büyükşehir Belediyesinin saat 04.00'te heyelan bölgelerine müdahale ettiğini vurgulayan Gümrükçüoğlu, "Trabzon il genelinde gece yarısından itibaren etkili olan sağanak yağış, Trabzon'un Araklı ve Sürmene ilçelerinin birçok mahallesinde heyelana sebep oldu. Sürmene ilçesinin Güney, Armutlu, Fındıkoba ile Araklı ilçesinin Yüceyurt, Yeşilyurt ve Çamlıtepe Mahalleleri heyelan olaylarından ağırlıklı olarak etkilendi." ifadesini kullandı.

Gümrükçüoğlu, bölgedeki çalışmaların 20 araç ve iş makinesiyle devam ettiğini, belediye ekiplerinin yolların açılması, menfez temizliği ve toprağın kaldırılması için aralıksız çalıştığını aktardı.

Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, şunları kaydetti:

"Şükürler olsun ki can kaybımız yok. Maddi kayıplar kısa sürede telafi edilecektir. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. İlçe belediyelerimizle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bölgede daha çok menfezlerin tıkanması ve toprak kayması gibi heyelan olaylarının yaşandığını gördük. Üç evimiz malzeme ile dolmuş. Ekiplerimiz çalışmalarını aralıksız olarak sürdürecek. Bu mahallelerimiz normale dönene kadar iş makinelerimiz buralardan çıkmayacak. Sonrasında da yine gerekli çalışmalar icra edilecek."