TRABZON (AA) - Trabzon Valiliğinin himayesinde, Trabzon 5. insan kaynakları ve istihdam fuarı açıldı.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Osman Turan Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen fuarın açılış programında, plaket takdim töreni yapıldı.

İŞKUR projelerinde en fazla yer alan, işbirliği yapan, ayrıca en fazla kadın işçi çalıştıran firmalara "Trabzon'un Enleri" adı altında plaket verildi.

Törenin ardından fuarın açılış kurdelesi kesilirken, firmaların ve çeşitli kuruluşların açtığı stantlar gezildi. Vali Yücel Yavuz, stantlarda incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği (TESOB) Başkanı Metin Kara, burada yaptığı konuşmada, fuarın özellikle iş arayan vatandaşlarla, yetişmiş eleman gücüne ihtiyaç duyan işverenleri buluşturulması açısından önemli bir organizasyon olduğunu belirtti.

Açılış programına AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Abdürrahim Şenocak, Trabzon Ticaret Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu ile firma temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Çalışma ve İş Kurumu organizatörlüğünde düzenlenen fuar iki gün sürecek.