TRABZON (AA) - Trabzon'da Muhtarlar Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Tören, Muhtarlar Federasyonu Başkan Vekili Muhittin Eyüpoğlu tarafından, Valilik önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Vali Yücel Yavuz, burada yaptığı konuşmada, muhtarların bulunduğu mahallede ve köyde vatandaşla, devlet kurumları arasında köprü vazifesi gördüğünü söyledi.

Muhtarların önemli bir görev yüklendiğini dile getiren Yavuz, "Bu vesileyle, gerek milleti gerekse devleti temsil etmek görevini yürüten muhtarlarımıza yapmış oldukları hizmetlerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum. İlimizde görev yapan 692 mahalle muhtarımızın ve tüm halkımızın 'Muhtarlar Günü'nü en kalbi duygularımla kutluyor, selam ve sevgilerimi sunuyorum." dedi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da hizmetlerin vatandaşlara en iyi şekilde yansıması için belediye olarak her türlü işbirliğine hazır olduklarını vurguladı.

Eyüpoğlu ise muhtarların yerelde hizmetlerini en iyi şekilde yürütülmesi için önemli görevler üstlendiğini anlattı.

Tören, hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından sona erdi.

Öte yandan törenin ardından Vali Yavuz, Muhtarlar Federasyonu Başkan Vekili Eyüpoğlu ve beraberindeki bazı muhtarları makamında kabul etti.