TRABZON (AA) - Trabzon'da Beşirli Kavşağı ile Atapark Şehit Ünal Bıçakçı Kavşağı arasındaki yenileme çalışması başlatılan 4,2 kilometrelik yol için 2 milyon lira harcanacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Yavuz Selim Bulvarı'nın Beşirli Kavşağı ile Atapark Şehit Ünal Bıçakçı Kavşağı arasındaki yolun asfalt ömrünü tamamladığını söyledi.

Beşirli Kavşağı ile Atapark Şehit Ünal Bıçakçı Kavşağı arasındaki 4 bin 250 metrelik yolun yenilenmesi için çalışma başlattıklarını belirten Gümrükçüoğlu, asfalt dökme işlemi öncesinde mevcut asfaltın sökümünün gerçekleştirildiğini ifade etti.

Gümrükçüoğlu, 15 metre genişliğindeki bölünmüş duble yolda fiberoptik kablo geçişleri ile doğalgaz için de çalışma yapıldığını vurgulayarak, böylece asfaltı yenilenecek yolun ilerleyen dönemlerde zarar görmesinin önüne geçilmesini planladıklarına işaret etti.

Yola yaklaşık 10 bin ton asfalt serileceğine dikkati çeken Gümrükçüoğlu, "Yüksek bütçeli bir çalışmaya imza atıyoruz. Bugün itibarıyla da asfalt serme çalışmalarına başladık. Çok kaliteli bir asfaltlama çalışmasına imza atıyoruz." dedi.

Gümrükçüoğlu, yaklaşık 2 milyon liraya mal olacak yoldaki çalışmanın ağustos ayında tamamlanmasının planlandığını kaydetti.