TRABZON (AA) - Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve İl Müftülüğünün organizasyonuyla Suriyelilere ulaştırılmak üzere toplanan 4 tır yardım malzemesi Kilis'e gönderildi.

Yardım malzemelerinin yüklendiği tırları uğurlamak üzere düzenlenen törene, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İl Müftüsü Keramettin Demir, 18 ilçe müftüsü ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Vali Yavuz, törende yaptığı konuşmada, Türk milletinin yardımseverliğinin, muhtaç olanlara yardımda sınır tanımadığının bugün güzel bir örneğinin görüldüğünü belirtti. Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm milletin bu konuda duyarlılığını ve hassasiyetini ortaya koyduğunu vurgulayan Yavuz, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye gelen Suriyelilerin hemen her ilde bulunduğunu ve onların her türlü ihtiyacının devlet tarafından karşılandığını anlattı. Yavuz, "Devletimizin dünyaya ve insanlık alemine örnek olacak şekilde her türlü ihtiyaçlarını karşılamak anlamında göstermiş olduğu duruş, dünya tarihinde belki de destansı bir pozisyon arz ediyor." dedi.

Devletin, Türkiye'ye sığınan misafirlerin her türlü ihtiyaçlarını karşılayacak ortamı oluşturacak güce sahip olduğunu söyleyen Yavuz, şunları kaydetti:

"Bizim ruhumuz da ne var? Dayanışma var. Herhangi bir şekilde muhtaçlık durumu ortaya çıkmış olan Müslüman din kardeşine yardım etmekle ilgili hassasiyeti biz tarih boyunca olduğu gibi günümüzde de yaşatıyoruz. Bu manada Suriyeli kardeşlerimizin özellikle misafir edildikleri kamplarda ihtiyaçları olduklarını bütün milletimiz biliyor. Şu yardım kampanyası olmasa karşılanmıyor mu? Devletimiz karşılıyor, bu manada sınır yok. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı bu yöndedir. Hiçbir ihtiyaçları geri bırakılmıyor, anında karşılanıyor ama yardımlaşma, dayanışma duygusunun ortaya konulması anlamında bu konuda değişik kampanyalar da ortaya konuluyor. Vatandaşlarımız da buna katkıda bulunuyor. "

- "Türkiye Cumhuriyeti devleti nerede bir zulüm varsa karşısında duruyor"

Gümrükçüoğlu da Türkiye Cumhuriyeti devletinin Suriyelileri misafir ettiği gibi, dünyanın neresinde bir zulüm varsa karşısında durduğunu belirtti. Gümrükçüoğlu, "Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın, 3 milyon Suriyeli mültecinin bir ülkede nasıl misafir edilebildiğinin en güzel örneğini dünyaya göstermeye başladığı günden beri aziz milletimiz Müslüman dünyasından olan zulüm altındaki kardeşlerimizi misafir ettiği gibi dünyanın neresinde zulüm altında olan varsa onlara da yetişmeye çalışmıştır." diye konuştu.

Gümrükçüoğlu, yardım kampanyasına destek olan herkese teşekkür etti.

İl Müftüsü Demir de yardım amacıyla 4 tır dolusu malzeme toplandığını dile getirdi. Organizasyon kapsamında toplanan 220 bin liranın Türkiye Diyanet Vakfı hesabına yatırıldığını bildiren Demir, "Onlar da Kilis şubesine havale etmek suretiyle daha ekonomik olması için gerekli olan alımların oradan yapılmasını sağladı. Yardımda bulunan herkesten Allah razı olsun." ifadesini kullandı.

Duaların edildiği törende, Vali Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, İl Müftüsü Demir ve katılımcılar tarafından son malzemeler tırlara yüklendi ve Kilis'e uğurlandı.