TRABZON (AA) - Trabzonspor Kulübü Hukuk Kurulundan yapılan açıklamada, "Demokrasimize karşı yapılan her türlü darbe girişiminin karşısındayız. Devletimizin ve milletimizin daima yanındayız." denildi.

Trabzonspor Hukuk Kurulunca, bordo-mavili kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, 15 Temmuz 2016 tarihinin, Türkiye için geri dönülmez bir yolculuğun başlangıcı olduğu belirtildi.

Ülkeyi karanlık bir tünele sokmaya çalışan dış destekli bir şer odağının, millet ve devlet tarafından bertaraf edildiği kaydedilen açıklamada, bu süreçte, tüm vatandaşların devletin birliği ve milletin dirliği için azami gayret sarf ettiği vurgulandı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"15 Temmuz akşamı, birtakım çevrelerin henüz tankları alkışladığı dakikalarda, kulübümüz, darbe teşebbüsüne karşı duruşunu net bir biçimde ortaya koymuştur; 'demokrasimize karşı yapılan her türlü darbe girişiminin karşısındayız. Devletimizin ve milletimizin daima yanındayız.' diyerek. Devletin varlığı için tüm vatandaşlarımızın seferber olduğu günlerde, birtakım adi suçluların da kendi menfaatleri için faaliyet içinde oldukları ve kamuoyunu türlü yalanlarla etkilemeye çalıştıkları not edilmiştir. 2010-2011 sezonundan beri kulübümüzün takibinde olan bu adi suçluların, meşrebi şaşırtıcı değildir. Bu şahıslar ve sinsi faaliyetleriyle ilgili gerekli açıklamalar kulübümüzce ileri bir tarihte yapılacaktır. Gün, devletimiz için her akşam meydanlarda nöbet bekleme günüdür. Trabzonspor Kulübünün ve milletimizin önceliği budur."