SAMSUN (AA) - Büyükşehir Belediyesine bağlı Samsun Hafif Raylı Sistemi'ne (SAMULAŞ) üniversite ile ilk ve orta dereceli okul öğrencileri, 3 lira yerine 1,5 lira ücretle binebilecek.

SAMULAŞ AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Gürkan ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Öğrenci Konseyi arasında yapılan görüşmeler sonucunda öğrenciler için tramvay ücretinde indirime gidilmesi kararı alındı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, öğrencilerin üniversite ile Belediyeevleri istasyonuna kadar 1,65 liraya seyahat etmek istedikleri yönünde kendilerine talep geldiğini söyledi.

Konunun SAMULAŞ AŞ Yönetim Kurulu toplantısında gündeme alındığını belirten Yılmaz, "Öğrencilerimize her konuda yanında olmaya, eğitime destek vermeye çalışıyoruz. Öğrencilerimizden gelen talebi bir kampanya haline dönüştürerek tüm hatta geçerli olacak ve 1,50 liraya denk gelecek şekilde promosyon uygulamalarının düzenlenmesini sağladık." dedi.

Yürütülen çalışma ve konsey ile yapılan toplantılar sonucunda 20 biniş 30 lira, 50 biniş 75 lira olacak şekilde iki tür kampanya hazırladıklarını anlatan Yılmaz, şöyle konuştu:

"Raylı sistem istasyonlarında geçerli olacak şekilde kampanyanın devreye alınması için fikir birliğine varıldı. Samkart yükleme ve satış cihazlarından sadece 'eğitim Samkartı' olan öğrencilere bu fiyattan yükleme yapılabilecek. 86 bin eğitim Samkartı olan öğrencimiz var. Kampanya sayesinde bu sayının 150 bini bulacağını tahmin ediyoruz. Kampanyayı kasım ayı içinde deneyeceğiz, eğer uygulama tutarsa tekrar değerlendireceğiz."

Yılmaz, uygulama sayesinde 36 kilometrelik mesafeyi üniversite ile ilk ve orta dereceli öğrenim kurumu öğrencilerinin 1,5 liraya gidebileceğini kaydetti.