DÜZCE (AA) - Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) Genel Müdürü Şenol Göka, dizi ve film sektörünün İstanbul'un dışına çıkabilecek mekanlar aradığını belirterek, "Hem merkeze yakın olacak hem ulaşımı kolay olacak, aynı zamanda da birçok ihtiyaca, tabiat ve lojistik imkanlar açısından cevap verecek. Herkes bu türden yer arayışlarında." dedi.

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş'i makamında ziyaret eden Göka, burada yaptığı konuşmada, dizi ve film sektörünün belirli mekanlarda kısıtlanıp kaldığını söyledi.

Sektörün İstanbul dışında mekan arayışları içerisinde olduğuna dikkati çeken Göka, "Hem merkeze yakın olacak hem ulaşımı kolay olacak, aynı zamanda da birçok ihtiyaca, tabiat ve lojistik imkanlar açısından cevap verecek. Herkes bu türden yer arayışlarında." diye konuştu.

Göka, son zamanlarda TRT dizilerinin oldukça rağbet gördüğüne değinerek, onun için de "kalıcı yerler oluşturabilir miyiz, kalıcı setler, platolar oluşturabilir miyiz" düşüncesiyle bir süredir arayış içerisinde olduklarını dile getirdi.

Düzce'nin, sanat çevresine, film ve dizilerin çekildiği yerlere ve bu çevreye yakın konumda olduğuna işaret eden Göka, "Ulaşım açısından son derece elverişli. Burada uygun yerler olabilir mi bakmaya geldik. Düzce, her şeyiyle dizi ve film çekilebilecek mekanlar içinde önemli bir yere sahip diye düşünüyoruz. O yüzden de ne gibi yerler hazırlamışlar diye bakacağız. Mekanlar, ne kadar elverişli, ne kadar imkanlar sağlanabilir veya bazı ihtiyaçlar nasıl giderilebilir diye konuşacağız. Daha sonra oturacağız ve bir karar vereceğiz." ifadelerini kullandı.

Göka, Başkan Keleş'in sunumunun ardından dizi ve film çekim mekanlarını gezerek incelemelerde bulundu.