İSTANBUL (AA) - Bağcılar Belediyesi'nin Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS) projesine, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından Kamu Yeterlilik Sertifikası (KYS) verildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, kamu kurumlarının elektronik belge yönetimi ve dijital arşivleme standartlarına uyumu ile ilgili yeterlilik belgesi veren TSE, ilk kez bir kamu kurumuna da bu belgeyi sundu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, büyük bir gurur yaşadıklarını belirtti.

Teknolojideki hızlı gelişmenin, birçok iş sürecinde olduğu gibi hizmet süreçlerinde ve elektronik belge yönetim sürecinde de teknolojinin daha fazla kullanılır olmasına neden olduğunu aktaran Çağırıcı, EBYS ile daha önce fiziksel ortamda gerçekleştirilen tüm süreçlerin elektronik ortama taşındığını kaydetti.

Çağırıcı, EBYS'nin kurum içinde yapılandırılması, çalışanların zihinsel hazırlıklarını tamamlayabilmeleri açısından da büyük önem kazandığını vurgulayarak, "Kurumumuz Elektronik Belge ve Arşiv Yönetim Standardına (TSE 13298 KYS) tam anlamıyla uyum sağlayan ilk kamu kuruluşu olmuştur. Bağcılar ailesi olarak büyük bir gurur yaşıyoruz. Hizmetlerimizde kaliteyi her zaman ilk ediniyoruz." ifadelerini kullandı.