TOKAT (AA) - Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler, belediye temizlik ekiplerinin dökülen yaprakları insanların sonbaharın güzelliklerini yaşamaları için süpürmediklerini söyledi.

Bekler, gazetecilere yaptığı açıklamada, belediye olarak geçen hafta 3 gün süreyle ağaçlardan kaldırımlara, yollara dökülen yaprakları süpürmeme kararı aldıklarını belirtti.

Bundaki amacın sonbaharın getirdiği güzelliklerin yaşanılması olduğunu dile getiren Bekler, uygulamanın ilçe halkından takdir görmesi nedeniyle üçüncü gün sonunda da yaprakların süpürülmemesine devam ettiklerini ifade etti.

Bekler, oluşan sonbahar manzarasında insanların fotoğraflar çektirdiğini anlatarak, "İnsanların sonbaharın tadını çıkartmalarını istedik. Talep, beğeni ve takdir çok geldi. Beş gündür Turhal'da yapraklar toplanmıyor. Sonbahar sergisi adı altında bir serginin açılışını yapacağız ve Turhal'ın güzelliklerini tüm Turhallılara hatta tüm Türkiye'ye göstermek istiyoruz." dedi.

Yeni nişanlanan Kevser Bekler ve Mustafa Şahin çifti de dökülen sonbahar yapraklar arasında fotoğraf çektirdi.

Sonbaharda aşkın bambaşka olduğunu söyleyen Şahin, "Mutluyuz, huzurluyuz. Sonbaharda bu güzel anın fotoğraf çekimlerini yapıyoruz." ifadesini kullandı.

Kevser Bekler ise dökülen yaprakların güzel bir atmosfer oluşturduğunu ifade ederek, "Güzel bir ortam. Böyle bir ortamda fotoğraf çektirdik. En güzel günümüz, mutluyuz." dedi.