ARTVİN (AA) - Artvin Valisi Kemal Cirit, Karadeniz Bölgesinde elde edilen turizm gelirinden Artvin'in henüz arzu edilen payı alamadığını söyledi.

Vali Cirit başkanlığında gerçekleştirilen, Turizm Değerlendirme Toplantısına AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Yazan ile diğer ilgililer katıldı.

Cirit, burada yaptığı konuşmada, Trabzon'da 7 Şubat'ta Kültür ve Turizm Bölge Çalıştayı düzenlendiğini anımsatarak, şunları söyledi:

"Çalıştayda şunu bir kez daha gördük; Artvin, Kafkasya'ya açılan Sarp Sınır Kapısı'na sahip olmasına rağmen, arzu ettiği yerli ve yabancı turist harcamalarından hem nicelik hem de nitelik olarak yeterince yararlanamamaktadır.Turizm sektöründe faaliyet gösteren girişimcilerimiz, yaz dönemi kısa sezon dışında doluluk oranlarını yükseltememektedir. Otellerimizin doluluk oranı yüzde 22’lerde, Trabzon'da bu yüzde 31, Türkiye ortalaması ise yüzde 34'lerde. Otellerimizdeki kalış süresi ortalama 1,5 gün. Turizm anlayışında bir değişikliğe gitmemiz şart."

Türkiye'nin 2023 vizyonunda, turist sayısının 50 milyona ulaşmasının ve 50 milyar dolar gelir elde edilmesinin hedeflendiğini vurgulayan Cirit, "2015 yılı itibariyle ülkemizi 39.5 milyon turist ziyaret etti. Yaklaşık 36 milyar dolarlık gelir elde edildi. 2023 vizyonunda en yakalanabilir değer turizm sektöründedir. Ben ülke turizmine yatırım yaparak, katkı sunan bütün iş dünyasının temsilcilerini ve Artvinli iş adamlarını tebrik ediyorum. Aynı Artvinli iş adamlarını, Artvin'e turizm yatırımları yapmaları konusunda da davet ediyorum" dedi.

Cirit, Artvin'in alternatif turizmin bütün unsurlarına sahip olduğunu ifade ederek, Karadeniz Bölgesinde elde edilen turizm gelirinden Artvin'in henüz arzu edilen payı alamadığına dikkati çekti.

Milletvekili İsrafil Kışla ise Artvin'in geleceğinin eğitim ve turizmde olduğunu söyledi.

Artvin'in alternatif turizmde, alternatifsiz bir il olduğunu belirten Kışla, "Turizm bizim için çok çok önemli bir sektördür. İlimizin her köşesi farklı turizm alanlarını bünyesinde barındırıyor. Turizmde planlı adımlar atarak yürümemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Kışla, kentteki turizm çalışmaları hakkında da bilgilendirme yaparak, köylerde ve yaylalardaki yapılaşmaya karşı olduklarını dile getirdi.

Toplantı, katılımcıların soru ve taleplerinin değerlendirilmesinin ardından sona erdi.