DÜZCE (AA) - Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Hazım Zeki Sergi, "Suriye'de ve Irak'ta insanların yerlerinden, yurtlarından olmasını üzüntüyle karşılıyoruz. Dindaşlarımızın yaşamış oldukları sıkıntılara seyirci kalmak bırakın bir Müslüman, insan olarak bize yakışmaz" dedi.

Düzce'de sendika temsilcileri ve üyeleriyle bir restoranda bir araya gelen Sergi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kente Diyanet İşleri Başkanlığı çalışanlarıyla istişare yapmak, sıkıntılarını dinlemek ve fikir alışverişinde bulunmak için geldiğini söyledi.

Hazım Zeki Sergi, Diyanet İşleri Başkanlığının Türkiye Cumhuriyeti'nin çok önemli bir kurumu olduğunu dile getirdi.

Suriye'de yaşanan sıkıntılar nedeniyle Türkiye'nin dindaşlarına yardımcı olmasının önemine de değinen Sergi, "İnsan, Allah'ın yarattığı şerefli bir varlıktır. Suriye'de ve Irak'ta insanların yerlerinden, yurtlarından olmasını üzüntüyle karşılıyoruz. Dindaşlarımızın yaşamış oldukları sıkıntılara seyirci kalmak bırakın bir Müslüman, insan olarak bize yakışmaz. Allah kimseyi böyle bir şekilde imtihan etmesin. Bunlar hataların neticesidir, ibret almak lazım" diye konuştu.

Sergi, yaşanan sıkıntılara köklü bir çözüm bulunmasını beklediklerini, bu konuda herkese önemli görevler düştüğünü de kaydetti.