Bu diller günümüze kadar gelmiş, hatta çoğalmıştır. Bütün dillere hâkim olmak oldukça zordur. Bu nedenle farklı ülkelere gittiğimiz zaman zorluk yaşamamak adına çok sayıda ülke tarafından kullanılan ortak bir dil belirlenmiştir. 

Belirlenen bu ortak dil İngilizcedir. Bizim ülkemizde de ortak dil olarak geçen İngilizceyi bilmemiz durumunda gittiğimiz pek çok ülkede anlaşma konusunda hiçbir sıkıntı yaşamayız. Ancak İngilizceye tam hâkim değilsek ülkeye gitmeyi bırakın, oturduğumuz yerde bile bazı yazıları ya da konuşmaları anlamakta zorluk yaşarız. İngilizce Türkçe çeviri konusunda elimizin altında bulunan sözlükler işimiz görmekle birlikte, uzun çeviriler yapma konusunda bazen sıkıntı yaşamamıza sebep olurlar. Çeviri yapmamız gereken konu ne olursa olsun, mutlaka yardımcı bir kaynağa ihtiyaç duyarız. 

Okul hayatımızdan itibaren başlayan bu yabancı dil eğitimi, o çağlardan itibaren kelimelerin anlamlarını öğrenmek adına çeviri yapmamıza sebep olur. Ayrıca eğitim hayatımızı tamamlayıp iş hayatına atılsak bile yabancı dil problemimiz ortadan kalkmaz. Çünkü günümüzde çok sayıda şirket, yurt dışına açılmıştır ve gerek anlaşmalar gerek yazışmalarda yabancı dile mutlaka başvurulmaktadır. 

Elimizin altında bulunan kelime ya da cümlenin dilimizde anlamını bilmek için cümle çevirisi yapmamız gerekir. Bu çevirinin en kolay yolu ise teknolojiyle birlikte sahip olduğumuz internet siteleridir. İngilizce Türkçe çeviri başta olmak üzere çok sayıda dilde çeviri yapma imkânı sağlayan bu çeviri siteleri, işimizi halletmemiz konusunda büyük kolaylık sağlamaktadır. İnternet üzerinden dil çevirisi yapmamıza yardımcı olan çeviri sitelerinin sayısı oldukça fazladır. Bu sitelerin ne kadarı güvenilir ve tam anlamlı çeviri yapıyor bu konu tartışılır. Bu nedenle belirli ve çok fazla kullanıcı sayısı bulunan çeviri sitelerini kullanmak daha mantıklıdır. 

Çeviri sitelerinde cümle çevirisi yaptığınız zaman tam anlamını bulmanız, hata yapma riskinizi de sıfırlayacaktır. Bu nedenle cümle çevirisi yaptığınız siteyi iyi incelemeli ve dikkatli seçmelisiniz. İngilizce Türkçe çeviri yapmak için önerebileceğimiz siteler, Google çeviri sitesi ve trceviri.com sitesidir. Her iki site de çeviri konusunda uzman ve başarılı sitelerdir. Google çeviri sitesine de trceviri.com sitesine de her gün yüzlerce kişi girmekte ve cümle çeviri işlerini sorunsuz yapmaktadır. 

Elinizde olan kelime, cümle, paragraf, metin ya da uzun bir yazının çevirisini yapmak için kullanabileceğiniz bu iki site, size anında tam anlamlı sonuç verecektir. Ayrıca bu sitelerde yazıyı sese çevirme özelliği de bulunmaktadır. Bu özellik sayesinde, cümle çevirilerinizin okunuşunu da anında öğrenmiş olursunuz. Böylece hem kelimenin anlamını öğrenir hem de nasıl okunduğu konusunda bilgi sahibi olmuş olursunuz. Bu özelliğe sahip olan siteler, sizin dil gelişiminiz konusunda da oldukça yararlı olacaktır. Türkçe İngilizce çeviri ihtiyacınız var ise mutlaka tavsiye ettiğimiz bu iki siteden faydalanabilirsiniz.